אם אתם אוהבים לעשות על האש, אתם ודאי מבינים שגם החופשה באילת לא תהיה חופשה בלי איזה ברביקיו טוב. רוצים לעשות על האש באילת? קבלו את כל הטיפים שיעזרו לכם לעשות ברביקיו מושלם.
רכשו בשר איכותי לעל האש מעולה
אם אתם רוצים שהעל האש שלכם באמת יהיה הכי איכותי והכי מושלם, אתם צריכים לרכוש את הבשר שלכם ממקום איכותי ומקצועי כמו למשל חנות הבשר מעדני גורמה. שם תוכלו למצוא את הנתחים הכי איכותיים כיום בשוק, נתחים שמגיעים אלינו היישר מארגנטינה ועוברים טיפול מקצועי ומסור על ידי הצוות המקצועי של מעדני גורמה.
אין נתח שלא תוכלו למצוא במעדני גורמה, החל מנתחים טריים, קפואים ואפילו דגים. מעדני גורמה מבצעים מיון קפדני של הבשר ומקפידים על חיתוך מקצועי ונקי שיאפשר לכם ליהנות מנתחים שהם לא פחות ממושלמים.
שמנו את הרשת בנדיבות
אל תניחו את הבשר על הרשת של המנגל סתם כך, הוא עלול להידבק ולהישרף לכם. זה נכון במיוחד לאזורים חמים עם רוח יבשה כמו של אילת. קחו קערה ומלאו אותה בשמן, חתכו חצי בצל, הניחו אותו בשמן והברישו באמצעותו את הרשת. זהירות, הרשת חמה מאד והאש עלולה להתפרץ מעלה, עשו זאת בזהירות. רק לאחר מכן הניחו את הבשר על הרשת והפכו אותו מהר על מנת שגם הצד השני שלו יהיה משומן כמו שצריך.
השקיעו בתבלינים
זה לא משנה כמה הבשר שתביאו יהיה איכותי, אם לא תתבלו אותו כמו שצריך משהו פשוט יהיה חסר. לכן, אנחנו ממליצים לכם להשקיע בתבלינים ולא לחסוך באיכות שלהם. אנחנו מדברים בין השאר על מלח גרוס, פלפל אנגלי גרוס וטרי, שני אלה הם הבסיס לעל האש איכותי שכבר מתחיל טוב. לתבלינים הללו תוכלו להוסיף כמובן תערובת של תבלין על האש, ניתן למצוא אותו בכל סופר או מכולת. שימו לב שאתם לא שמים יותר מידי ממנו, כי גם הוא כבר מכיל מלח ופלפל. טיפ חשוב, אל תהפכו את הבשר מיד אחרי שאתם מפזרים את התבלין, תנו לו להיספג בתוך הבשר וכך תוכלו ליהנות מטעמים עשירים ומיוחדים.
הכינו שיפודי ירקות
אין ספק ששיפודי בשר זה מעולה, אבל אם אתם רוצים ברביקיו מושלם אנחנו ממליצים לכם להכין שיפודי ירקות על האש. פשוט קחו שיפוד ושפדו עליו ירקות כמו בצל, עגבנייה, פלפל, פטריות וכל מה שבא לכם בנוסף. קחו בחשבון שהירקות לא צריכים להיות יותר מידי זמן על האש. לכן, הניחו אותם למשך חמש דקות עבור כל צד לכל היותר, מומלץ אפילו להניח אותם בשולי הרשת של המנגל היכן שהטמפרטורה פחות גבוהה.
מה אתם אומרים על חציל על האש?
משום מה בכל פעם שאנשים רואים חציל מונח על הגריל הם אומרים את המילה "וואו". האמת? זה וואו. פשוט קחו חציל שלם, בצעו בו כמה חתכים על מנת שהחום יחדור פנימה, עטפו אותו בנייר כסף כדי שלא ידבק והנחו אותו על הרשת. אחרי 20 דקות הפכו אותו לצד השני, תוכלו לדחוף קיסם פנימה על מנת לוודא שהוא אכן מוכן. הוציאו אותו מהגריל, פתחו אותו לשניים, פזרו טחינה טרייה בנדיבות וזה הזמן להגיד שוב, וואו.
לסיכום
אין ספק שאם שאתם רוצים להכין את הברביקיו המושלם אתם צריכים להקפיד לרכוש בשר איכותי ממקום מקצועי וכמובן ליישם את כל הטיפים שהצענו במאמר זה.